Bahan nya:
Kulit popia (ikut suka nak banyak mana )
Milo (secukup nya)
Gula halus
Minyak untuk goreng
Cara-Cara nya:
1 . MULA-MULA KITA GULUNG KULIT POPIA IKUT SUKA, TAPI JAGAN TEBAL SANGAT DAN JANGN NIPIS SANGAT NYE..
2 . LEPAS DAH SIAP GULUNG KULIT POPIA ITU KITA BIAR KAN DULU SAMPAI KULIT POPIA ITU JADI KERAS ,(PROSES NI UNTUK KULIT POPIA ITU TIDAK SERAP MINYAK OK)DALAM 5-10MINIT
3. BILA DAH CUKUP KERING KULIT POPIA ITU KITA GORENG GARING-GARING YE, KEMUDIAN KITA TOS KAN MINYAK SAMPAI BETUL-BETUL DAH TIDAK ADA MINYAK SUPAYA KULIT POPIA KITA TIDAK LEMAU BILA MASUK DALAM BOTOL NATI.
4. KEMUDIAN KITA SEKALI KAN MILO DAN GULA HALUS..YANG INI KITA AGAK-AGAK JE YE SEBAB IKUT KUANTITI KULIT POPIA MASING-MASING.
5. OK BILA MINYAK PADA KULIT POPIA KITA DAH KERING, BOLEH LAH KITA MASUK KE PROSES MENGAUL RATA ..
OK BILA DAH SIAP SEMUA BOLEH LAH DI SIMPAN DALAM BEKAS KEDAP UDARA DAN BOLEH LAH DI JAMU PADA TETAMU NATI.. TAPI RASA YE ANAK-ANAK AKAN SERBU DULU HEHEHEHE OK SEMUA SELAMAT MENCUBA RESEPI SIMPLE ANUM NI OK..✌💋
Tiada ulasan:
Catat Ulasan