Ahad, 15 Mei 2016

PETUA SEBELUM MASAK KEK DARI ANUM..

Hai... hari ni anum nk bg petua cikit sblm kita mask kek ... Harap2 dapt membantu u all semua agar dpt memasak kek dgn lebih menjadi k...

1- Sebelum kita masak kek or biskut ke kita panas kn ketuhar dlm 15 min sebelum kita            masuk kn kek or biskut, ini supaya kek or biskut kita bertindak balas dengan lebih cpt 
    dlm ketuhar yg panas.

2- Yang ni penting JANGAN sesekali bukak pintu ketuhar sebelum 30min yg pertama.

3- 1/2 jam(setengah jam) sebelum nk masak kek or biskut keluar kn mentega & telur
     supaya berada dalam suhu bilik.

4-  Untuk kek mentega kaedah mengkrim:- kita perlu pukul mentega & gula sampi
     kembang and gebu baru lah kita masuk kn telur dan bahan2 lain.

5-  Untk kek span kaedah foming(buih) :- kita pukul telur dgn gula smpi betul2 kembg
     and gebu baru lah kita masuk kn bahan2 lain.

Ok smpi sini dulu petua serba sikit sebelum masak kek or biskut dari anum semoga bermaaf buat semua...Selamat Mengamal kn Nya Yer... Apa2 boleh pm anum..and anum sedia mendegar fitback dri anda dgn hati yg terbuka...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan